Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad läkare tafsade på ambulansanställd

/

Läkaren som åtalas för att ha hotat både personal och väktare på akutmottagningen sedan han ramlat och slagit sig på krogen misstänks också för två fall av sexuella ofredanden. Det ena drabbade en gäst på krogen, det andra en ambulansanställd som tog hand om honom efter olyckan.

Annons

Läkaren festade på krogen i Gävle en lördag för några veckor sedan. Det bar sig inte bättre än att han föll i en brant trappa och slog sig så illa i huvudet att han behövde sjukvård. Ambulans tillkallades och han fördes till akutmottagningen.

Där gick den kraftigt berusade läkarens dåliga humör ut över personalen. Efteråt fanns det polisanmälningar från fem anställda där och från en väktare som tillkallades. Läkaren sa att han skulle döda dem, och kontrollerade också deras namnbrickor för att kunna söka upp dem senare.

Personalen har berättat att de uppfattade situationen som hotfull och mycket obehaglig.

Läkaren själv sa i polisförhören efter händelsen att han inte mindes någonting av det som hänt.

Åtalet mot läkaren som kom i går innehöll också två anmälningar om sexuellt ofredande. Båda inträffade samma kväll som han föll på krogen. En kvinnlig gäst har i förhören berättat att han tagit henne på brösten.

Enligt åklagaren Christer Sammens hörde den andra drabbade kvinnan till ambulanspersonalen som kommit dit för att hjälpa läkaren.

– Som jag har förstått det så kladdade han på henne när hon skulle hjälpa honom upp på båren, säger Sammens.

Båda kvinnorna är kallade till rättegången som målsägande. Ofredandet mot den ambulansanställda kvinnan bevittnades av en polisman på plats, som också ska vittna i rättegången.

I åtalet ingår också en misshandel som läkaren misstänks för som ska ha ägt rum hösten 2008. Ett par har berättat hur han slet ur dem ur deras bil och misshandlade dem.Mannen fick ett slag i ansiktet så att han blödde, och kvinnan ett slag i ryggen och en spark i magen, sedan hon fallit omkull.

Enligt uppgift anklagade läkaren dem för att det var hans bil de satt i.

Parallellt med polisutredningen utreds läkaren också av arbetsgivaren för kommande beslut om vad som ska hända med hans anställning. Även socialstyrelsen har inlett en utredning om hans lämplighet som läkare.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons