Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaka loss i en zumba på sportlovet

/
  • Mahtab Pakgohar, 16 år, Sätra, studerande:– Jag ska vara med kompisar, åka till Stockholm och Uppsala för att shoppa, och ta det lugnt.
  • Albin Wahlström, 16 år, Bönan, studerande:– Jag ska till Kungsberget och åka skidor. Sedan ska jag vara med kompisarna och ta det lugnt.
  • Madde Ranta, 18 år, Utvalnäs, studerande:– Jag ska plugga och åka snowboard på Kungsberget. Det blir jätteroligt.
  • Sofie Carlsson, 18 år, Sandviken, studerande:– På lovet kommer jag att jobba en del på Kapp Ahl i Sandviken, sedan ska jag umgås med vännerna.
  • David Rådberg, 17 år, Årsunda, studerande:– Jag ska laga min bil och se till att den blir klar. Resten av lovet kommer jag hänga med kompisarna och åka skoter.

Fäktning, zumba och sportlovskollo.

Det är några av nyheterna i Gävles sportlovsprogram.

Dessutom kan man under nästa vecka åka buss till Hemlingbystugan.

Annons

11 000 barn i Gävle går nu på sportlov. Men bara för att man är ledig från skolan behöver man inte vara sysslolös – om man inte vill.

Gävle kommun har som vanligt tagit fram en diger lista med förslag på aktiviteter både inne och ute. Även om lovplaneraren Eva Sahlsten gärna ser att man drar nytta av att vi har snö och is just nu.

– Jag hoppas att många barn tar chansen och provar på att åka skidor och skridskor.

För att det ska vara lätt att ta sig ut sätter kommunen in bussar från centrala Gävle till Hemlingby. De går varje timme.

I år ordnas också ett dagkollo i Hemlingby från måndag till torsdag med en mängd olika aktiviteter. Nytt är även en cirkusskola på Maxim.

Mer läsning

Annons