Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapande skolor får bidrag

Sju kommuner i Gävleborg och en fristående skola i Gävle har fått bidrag till att stärka utbudet av kultur i skolundervisningen. Tillsammans får de dela på en pott på nära 3,7 miljoner kronor.

Annons

Gävle, Ockelbo och Hofors är tre av de kommuner i Gästrikland som sökt och fått kulturbidraget Skapande skola. Hofors kommun tilldelas till nästa läsår nära en kvarts miljon kronor för att fortsätta arbeta med kulturinslag i skolan.

– Vår målsättning är att få in kultur till alla och att på det viset öka måluppfyllelsen, säger Agneta Siverhäll, projektledare för Skapande skola och grundskolelärare i Hofors kommun.

Det är fjärde året som Hofors kommun beviljas bidrag för att få in fler kulturinslag i skolorna. Genom att bland annat låta en dramapedagog, en danspedagog och en teatergrupp arbeta mot kärnämnena ska måluppfyllelsen i kommunen höjas. Och Agneta Siverhäll är säker på att kulturinslagen kommer att påverka elevernas betyg positivt.

– Tidigare år har vi jobbat mycket med författarbesök och vår nivå i svenska har stigit. Att ta in människor utifrån skapar ett intresse och det blir nya sätt för eleverna att lära sig på.

Även Gefle Montessoriskola har beviljats bidrag med 37 000 kronor för Skapande skola.

Mer läsning

Annons