Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteåterbäringen på väg

/
  • 9,4 miljarder kronor. Så mycket pengar ska fördelas på 1,6 miljoner svenskar som får tillbaka på skatten i augusti.

Det är augusti månad och dags för skatteåterbäring. Eller i värsta fall restskatt. Arbetarbladet har tittat på siffrorna för Gästrikland, Norduppland och dess kommuner.

Annons

9,4 miljarder kronor. Så mycket pengar ska fördelas på 1,6 miljoner svenskar som får tillbaka på skatten i augusti. Drygt 690 000 personer lär däremot bli mindre glada när de tillsammans åker på en restskattnota på 5,3 miljarder.

får cirka 25 000 personer dela på en nätt återbäring på drygt 130 miljoner kronor, medan ungefär 14 500 personer får finna sig i att tillsammans punga ut med nära 81 miljoner.

återfinns cirka 5200 lyckliga själar som har del i 26,5 miljoner kronor, medan nästan exakt hälften får släppa ifrån sig till den gemensamma restskatten på lite drygt 11,6 miljoner. Pengar som måste vara inbetalade senast 12 november.

, men faktum är att färre får tillbaka på skatten i augusti jämfört med förra året, meddelar skatteverket. Det beror på att allt fler personer deklarerar elektroniskt och då får ut återbäringen redan före midsommar.

I år slog den metoden nytt rekord. 21 miljarder kronor betalades ut före midsommar.

 

 

Mer läsning

Annons