Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för Gävle Skärgårdstrafik

Gävle Skärgårdstrafik AB måste betala flera hundra tusen i skatteskulder. Det har först länsrätten, och nu också kammarrätten, slagit fast. Däremot måste länsrätten göra en ny prövning av mervärdesskatten och arbetsgivaravgifterna.

Annons

Lars Nordin drev företaget Gävle Skärgårdstrafik som gjorde räkkryssningar i Gävle och Hudiksvall. Det var i januari 2006 som han anklagades för skattefusk och riskerade en skattesmäll på över 1 miljon kronor. Sedan dess har tvisten mellan Nordin och Skatteverket nått till länsrätten, som dömde enligt Skatteverkets linje. Nordin fick en skönsmässig höjning av sin inkomst med drygt 700 000 kronor – något han överklagade till kammarrätten.

Kammarrätten håller dock med länsrätten och anser att det finns grund för en skönsmässig höjning av Nordins lön från bolaget, för eftertaxering och skattetillägg.

Däremot bedömer kammarrätten att länsrätten inte gjort en fullständig prövning av de överklagade besluten om arbetsgivaravgifter, mervärdesskatt och skattetillägg inte har gjorts – därför undanröjer man länsrättens domar i de målen och återförvisar dem dit för ny handläggning.

Mer läsning

Annons