Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjuts hem ­slutade med våldtäkt

En 24-årig Gävlebo döms till tre års fängelse. Han erbjöd en kvinna skjuts hem från krogen och tvingade henne till samlag. 24-åringen hävdar sam­laget var frivilligt, men kvinnans skador och reaktion efteråt bevisar våldtäkten, enligt Gävle tingsrätt.

Annons

En natt i somras satt kvinnan på en trottoar i centrala Gävle och väntade på en taxi. 24-åringen stannade och erbjöd skjuts. Det var vänskapligt tills de kom fram. Där tog han, enligt kvinnan, ett hårt tag om hennes hår och förde in henne i bostaden, där han våldtog henne.

Erbjöd 500 för samlag

Mannen har berättat att han i bilen erbjöd henne 500 kronor för ett samlag. Först ska hon ha sagt nej, men sedan ändrat sig och accepterat förslaget.

Enligt kvinna var det inget tal vare sig om samlag eller om pengar i bilen.

Tror på kvinnan

Tingsrätten tror på kvinnan. Läkarundersökningen visar att hon har en ömhet i håret, röda märken på låren och en del andra skador. Personer som efteråt träffat kvinnan, bland annat hennes mor, har vittnat om hur uppskakad hon var. Hennes upprivna tillstånd när non ringde SOS stärker också henne trovärdighet.

Slipper utvisning

Åklagaren hade också begärt att 24-åringen ska utvisas efter avtjänat straff. Men eftersom han har små barn bosatta i Sverige, väger deras behov av att ha kontakten med sin far kvar över skälen för en utvisning, anser rätten.

Mer läsning

Annons