Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skobutik stänger

/
  • lägger ner. I hörnet Norra Kungsgatan/Nygatan har det sålts skor under lång tid. Men nu lägger Walk On Shoes, som tidigare hette Dojan, ner. Vilken verksamhet som tar över lokalerna är ännu inte klart.

Walk On – tidigare Dojan – går i graven.

Om en månad stänger skobutiken på hörnet av Gevaliapalatset.

– Det känns snopet efter så många år, säger Carina Ränttilä, som jobbat i butiken sedan 1999.

Annons

Hon började när butiken, som ligger på Norra Kungsgatan, fortfarande hette Dojan. Tre år senare tog hon och Gun Feldt över och drev verksamheten fram till 2004, då det Skånebaserade familjeföretaget Walk On Shoes köpte upp dem.

Carina Ränttilä har känt till att butiken ska läggas ner sedan juni, men det är först nu det syns i skyltfönstren. Och i dag kommer sista leveransen skor.

– Jag kände inget fram till för två veckor sedan. Nu känns det hemskt. När vi började plocka ihop kände man att nu är det på allvar.

Hon berättar att många stamkunder har blivit väldigt ledsna.

– Många undrar varför inte vi tar över, men det är tufft att driva det ensamma, konstaterar hon.

Dålig lönsamhet ska vara skälet till att butiken stängs igen, men Arbetarbladet lyckades inte nå någon ansvarig på företaget under gårdagen.

Det är ännu inte klart vilken typ av verksamhet som flyttar in efter Walk On. Enligt fastighetsbolaget Norrporten är intresset stort för lokalerna och förmodligen blir det klart med en ny hyresgäst inom de närmaste veckorna.

Mer läsning

Annons