Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolskjutsen försenad

Skolskjutsarna som körs av Gävle Taxi har blivit kraftigt försenade under de senaste veckorna.

– De passar nästan aldrig tiden när de ska hämta våra elever, säger Micke Rosquist, förskollärare och assistent på Sörbyskolans enhet för elever med särskilda behov.

Annons

På fredagen var skolskjutsen 25 minuter försenad, på torsdagen 45 minuter och förra fredagen en timme, berättar han.

– Det är inte acceptabelt, säger Micke Rosquist och konstaterar att elevernas behov gör att de blir extra oroliga när skolskjutsen inte kommer i tid.

”Inte acceptabelt”

Peter Jansson, styrelseordförande i Gävle Taxi, medger att förseningarna inte är acceptabla. Men han kan inte lova att det blir mindre förseningar i fortsättningen, åtminstone inte om kylan och snöfallet håller i sig.

Kylan och snön medverkar till att taxiförarna får mer att göra, bland annat för att köra resenärer som drabbas av inställda tåg.

– Vi försöker säga nej till privatkunder för att hinna med prioriterade körningar. Men vi har också problem att hinna med färdtjänsten. Allt tar mycket längre tid när det är sånt här väder, säger Peter Jansson som konstaterar att december alltid brukar vara en hektisk månad för taxinäringen.

Sjukskrivningar bland förarna har förvärrat läget.

Han passar också på att klaga på trafiksituationen i centrala stan. Vid 15–16-tiden då skolorna slutar för dagen är det ofta trafikstockning på Parkvägen och vid Hamntorget.

– Vi gör så gott vi kan, säger Peter Jansson.

Mer läsning

Annons