Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolstart med dans kring midsommarstång

/
  • Dags för skola. Sofia Assenova tycker det är skönt att börja skolan, eftersom hon nu kan lära sig matematik.
  • Midsommar i augusti. Kristina Hjertberg dansar med barnen runt midsommarstången. Hon säger att utgångspunkten är Sverige, men läsåret kommer handla också om andra kulturer.
  • Första skoldagen. Fanny Rydbäck hade i hemuppgiften ritat den svenska flaggan. Som något typiskt svenskt valde hon bilder på gula blommor.

En prunkande midsommarstång i mitten av augusti hör inte till vanligheterna. Men det var just vad barnen på Lilla Karlaskolan möttes av när de på tisdagskvällen hade upprop. Under läsåret kommer de arbeta med temat ”vårt arv”.

Annons

Innan sommarlovet började fick barnen på Lilla Karlaskolan ett par hemuppgifter. Vid uppropet ska de lämna in uppgifterna. Barnen sitter med namnskyltar framför sig tysta och i spänd förväntan, föräldrarna står i ring runt dem. Ett av barnen är sjuåriga Sofia Assenova.

– Jag har ritat Sveriges, Bulgariens och Iraks flaggor. Min mamma är från Bulgarien, pappa är från Irak och jag är född i Sverige. Sedan skulle vi hitta bilder på något typsikt svenskt. Jag valde kronprinsessan Victoria och midsommarstången.

Ledtrådar i hemuppgift

Hemuppgifterna är ledtrådar till vad det kommande läsåret ska handla om. I 13 års tid har Lilla Karlaskolan arbetat med teman och i år föll valet på den svenska kulturen.

– Vi har många nationaliteter här och då blir det viktigt att ställa frågan vad Sverige är. Temat är ”vårt arv”, säger Krisitna Hjertberg, utvecklingsledare på Lilla Karlaskolan.

Bland aktiviteterna vid skolstarten fanns dans kring midsommarstång, tipsrunda och mat i form av böckling på hårdbrödsmacka.

Mer läsning

Annons