Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt mot invandrare från balkong – döms till skyddstillsyn

Han sköt med luftgevär mot tre mörkhyade män och skrek rasistiska hot, från sin balkong i Sätra i slutet av juli. Nu har den 58-årige mannen dömts till skyddstillsyn för försök till misshandel och olaga hot.

Annons

De tre mörkhyade männen satt och pratade under ett träd när de hörde någon skrika och gorma. Plötsligt kom två skott som träffade lövkronan. En av männen, som bor i samma hus som 58-åringen, tittade upp och såg honom sikta mot dem. Han blev rädd och gömde sig bakom trädet. Då träffade ett tredje skott i stammen.

Vid det laget hade hans ena vän sprungit därifrån i panik. De två männen som blev kvar tog skydd och kröp in bakvägen i huset, medan den alkoholpåverkade 58-åringen skrek ”ni kommer att dö”.

En granne ringde polisen och när männen vågade sig ut efter en timme hade 58-åringen gripits. Då fortsatte han enligt polisen att vara aggressiv och spy galla över invandrare.

Mannen hade festat i flera dagar och efteråt mindes han inte ens om det var någon annan i hans lägenhet vid tillfället.

I brottsrubriceringen tog man bort ordet ”grov” när mannen i stället dömdes för försök till misshandel.

– I utredningen hade man missat att testa kraften på luftgeväret, säger hans försvarare Lars Ståhlberg, som är nöjd med hur rättegången slutade.

58-åringen misstänktes även ha anlagt två mindre bränder på en åker i Hille, men det gick inte att bevisa.

Mannen dömdes på fredagen till skyddstillsyn och ska nu få komma till behandlingshem. Enligt Lars Ståhlberg vill mannen ha hjälp mot sitt missbruk.

Den man som bor granne med 58-åringen har blivit mycket rädd efter skotten. Han har bestämt sig för att flytta. Ulrica Andersson

Mer läsning

Annons