Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt och tårar när Knapp tackade för sig

/
  • Tycker ni att jag är en fårskalle? undrar Ann-Margret Knapp när hon hittar sadelskyddet som hon fått från landstingets personalavdelning. Personaldirektören betygar dock att den bara är tänkt att uppmuntra till motion. Sadelskyddet hade sällskap av böcker, godis och en stickning till den nyblivna pensionären.
  • Talen avlöser varandra. Här är det landstingsdirektören Svante Lönnbark som lockar till skratt.
  • Hej då. Det blev många kära återseenden när arbetskamrater och politikerkollegor kom. Här landstingsrådskollegan Sören Bertilsson (S) från Dalarna som trotsat det dåliga väglaget för att säga tack och hej.

Efter 12 år som landstingsråd tackar Ann-Margret Knapp (S) för sig. I går jobbade hon sin sista dag.

– Nu ska jag göra vad jag vill – när jag vill, konstaterar hon med både lättnad och sorg.

Annons

Det skrattas alltid mycket när Ann-Margret Knapp är i farten. Men i går blandades det stora bullrande skrattet med en del tårar.

När Ann-Margret – efter 12 år som landstingsråd och totalt 30 år som anställd i landstinget – går i pension stockade sig rösten när det var dags att ta farväl av arbetskamrater och politikerkollegor.

– Jag kommer att sakna er väldigt mycket.

Resa med barnbarn

Men efter många år i den politiska hetluften ser hon fram emot ett annat liv. Att hinna resa, pyssla om huset och umgås med barnbarnen. Två intressen kombineras redan i januari då hon planerar att resa till Dubai för att hälsa på ett av barnbarnen som bor där.

– Och så ska jag försöka återuppta golfen. Jag har bara hunnit spela någon gång per år men jag skulle vilja bli bra på det.

Från åren som landstingsråd är det den omtumlande och tuffa tiden då BB och sedan akutkirurgin i Bollnäs lades ned som lämnat mest spår.

– Det var en oerhört tuff period. Många blev arga och besvikna och det var jobbigt att leva med mordhoten som riktades mot oss. Det kan man aldrig helt lämna bakom sig, konstaterar hon.

Näjd med ekonomin

Mest nöjd är hon med att ekonomin i landstinget numera är under kontroll och att man kan koncentrera sig på annat än bara besparingar. Och att en dialysavdelning ska öppnas i Hudiksvall. En fråga hon drivit i alla år.

– Det gäller att ha tålamod i landstinget för allt tar tid.

Med undantag av två mindre kommunala uppdrag lämnar hon nu politiken helt. Utan saknad.

– Jag orkar inte brinna längre – jag orkar inte ens tända till, säger hon skrattar.

Fotnot: Ann-Margret Knapp ersätts som finanslandstingsråd av Eva Tjernström (S).

Mer läsning

Annons