Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltar ska göra Sätraborna stolta

/
  • Ulf Gräll, Katarina Mårtensson, båda Gavlegårdarna och Siv Eriksson, boende i området, hjälptes åt att täcka av skyltarna under gårdagens invigning.
  • Tre informationsskyltar finns nu uppsatta i Sätra för den som vill lära sig mer om stadsdelens historia. Texten har skrivits av Elsa Röing, som vid tiden den skrevs jobbade på Länsmuseet i Gävle.
  • Siv Eriksson bor i området där en av skyltarna sattes upp. Istället för att klippa banden fick hon i går klippa bort plasten då skyltarna skulle invigas.

Sätraborna ska bli stoltare över sin stadsdel. Därför har tre nya skyltar satts upp så att boende i området kan läsa på och lära sig mer om Sätras kulturhistoria.

Annons

Redan 2009 skyltades Gasklockorna upp och sedan slutet av förra året pryds Stortorget av en skylt som berättar om torgets historia. Skyltningen i Sätra är nästa del i skyltprojektet "Skylta Gävles kulturhistoria!”.

– Skyltarna har satts upp för att Sätraborna ska bli ännu mera stolta över sin stadsdel. De som inte känner till så mycket ska få chansen att lära sig mer, säger Katarina Mårtensson, kundcentrumchef på Gavlegårdarna.

Skyltprojektet är ett samarbete mellan bland annat Länsmuseet, Gavlegårdarna, länsstyrelsen och Gävle kommun. Syftet är att både Gävlebor och besökare ska lära sig mer om Gävles kulturhistoriskt intressant platser.

Att just Sätra valdes ut beror på att stadsdelen - även kallad den vita staden - har utnämnts som riksintressant på grund av de vita höghusområdens speciella arkitektur.

Skyltarna som sattes upp i går finns vid Sicksackvägen, vid Sätra centrum och intill Glimmervägen. Vad de kostar är än så länge inte känt.

Näst på tur att få informationsskyltar är hela Å-rummet, från Gustavsbro till Länsmuseet.

Mer läsning

Annons