Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slottets nya gäster

/
  • Peter Nordin och Richard Häll är märkbart nöjda med att flytta in på slottet med sina media, reklam och it-företag Precisallt Media och Screensolutions. En sådan adress är bra marknadsföring.
  • Efter år av sökande får Gävle Slott nya hyresgäster. Men Per Nelander som är förvaltare på Statens fastighetsverk har fått släppa önskemålet om att få in verksamheter som är öppna för allmänheten, istället hyr man ut ett våningsplan till reklamföretagarna Richard Häll och Peter Nordin.
  • Innan de nya hyresgästerna flyttar in ska lokalerna snyggas upp och förhoppningsvis återfå lite mer av sin forna glans. Linoleummattorna som lades in på 1970- och 80-talen har brutits upp för att se om man kan ta fram de gamla trägolven.
  • Gävles finaste kontorslokaler? Efter sommaren flyttar två reklamföretag in på ett av våningsplanen på Gävle slott.
  • Vid fönstren ser man hur tjocka slottsväggarna är. Men jodå, mobiltelefoner fungerar att använda även i gamla slott.
  • Per Nelander
  • Peter Nordin

Landshövdingen får nya grannar.

Nu flyttar ett reklamföretag in i Gävle slott.

– Det är spännande när den gamla miljön möter ett modernt företag, säger förvaltaren Per Nelander.

Annons

I fyra år – sedan landstingets kulturavdelning flyttade ut – har halva slottet stått tomt. Och det har varit svårt att hitta nya hyresgäster som passar in. Helst av allt har man velat få in en verksamhet som gör att slottet blir öppet för allmänheten.

– Det är så fantastiska lokaler och Gävleborna måste få besöka sitt slott, säger Per Nelander på Statens fastighetsverk.

Gävle kommun har varit intresserat av att hyra men än har man inte kommit till skott – och nu har Statens fastighetsverk tröttnat på att vänta.

– Vi nått vägs ände, fyra år är en lång tid att stå med outhyrda lokaler, säger Per Nelander.

Ett av de tomma våningsplanen hyrs nu ut till ett – eller rättare sagt två – företag i media- och reklambranschen. Precisallt Media och dotterbolaget Screensolutions byter adress från Teknikparken till Gävle slott.

– Vi har länge letat nya lokaler eftersom vi vuxit ur de gamla. När vi hittade det här trodde vi knappt det var sant, säger Peter Nordin som är vd för Screensolutions.

På slottet räknar de med att få större ytor, en stimulerande och kreativ arbetsmiljö – och bra reklam.

– Det är klart att vi kommer att använda det i vår marknadsföring, säger Peter Nordin.

Men vad händer då med Gävlebornas möjligheter att besöka slottet? Jo, entréplanet står fortfarande tomt om kommunen vill hyra.

Och Per Nelander ser inte något problem med att hyra ut delar av slottet till företag.

– Slottet ska bevaras men det måste också kunna användas för moderna verksamheter.

Mer läsning

Annons