Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små & storas barnpanel ger sina bästa tips till nervösa sexåringar

/
 • Jamie, Forsgren, 11 år, Skutskär:  – Det kändes bara kul att börja i skolan, jag hade sett fram emot det. Men efter två dagar tröttnade jag. Rasterna var inte alls så långa som jag hade trott, men lärarna var snälla och roliga. Förskoleklass är trots allt roligast av alla årskurser, för då får man springa omkring och göra en massa grejer. Sedan måste man sitta still mycket mer.
 • Nova Nordlöw, 11 år, Gävle:  – Jag var jättejättenervös när jag skulle börja i skolan för jag kände bara en person i klassen. Men det gick mycket bättre än vad jag hade trott. Alla är ju faktiskt nya och nervösa, tänk på det! Man blir en helt ny klass och får nya vänner.
 • Malik Emre Sari, 7 år, Gävle:  – Det känns lite nervöst för mig i år också, fast jag redan har gått i skolan. Men de som ska börja i sexårs behöver inte vara rädda alls för det är bara roligt. När jag började hade jag två äldre vänner som visade mig var spelen fanns och var man kunde dricka vatten, det kändes tryggt.
 • Mimi M´rah, 9 år, Skutskär:  – Alla är nog nervösa men man behöver inte vara rädd. Jag var bara glad min första skoldag för jag hade längtat efter att få börja i skolan. Några kompisar från dagis kände jag igen och sedan fick jag också nya kompisar. Första dagen får ju föräldrarna följa med, det är bra för då behöver man inte vara orolig alls.
 • Alice Lindberg, 10 år, Gävle:  – Jag var så nervös att det var svårt att sova kvällen innan. När jag började i sexårs såg jag fram emot att få läxor men vi fick inte så mycket läxor alls.  Försök bara att ta det lugnt och ha roligt. Våga fråga om du undrar något. I skolan träffar man nya kompisar. Jag lärde känna min bästa kompis när jag började i skolan.

Annons

Tryck på "visa bildtext" för att se vad personerna har svarat.

Jamie, Forsgren, 11 år, Skutskär:

– Det kändes bara kul att börja i skolan, jag hade sett fram emot det. Men efter två dagar tröttnade jag. Rasterna var inte alls så långa som jag hade trott, men lärarna var snälla och roliga. Förskoleklass är trots allt roligast av alla årskurser, för då får man springa omkring och göra en massa grejer. Sedan måste man sitta still mycket mer.

Jamie Forsgren, 11 år, Skutskär

Nova Nordlöw, 11 år, Gävle:

– Jag var jättejättenervös när jag skulle börja i skolan för jag kände bara en person i klassen. Men det gick mycket bättre än vad jag hade trott. Alla är ju faktiskt nya och nervösa, tänk på det! Man blir en helt ny klass och får nya vänner.

Malik Emre Sari, 7 år, Gävle:

– Det känns lite nervöst för mig i år också, fast jag redan har gått i skolan. Men de som ska börja i sexårs behöver inte vara rädda alls för det är bara roligt. När jag började hade jag två äldre vänner som visade mig var spelen fanns och var man kunde dricka vatten, det kändes tryggt.

Mimi M´rah, 9 år, Skutskär:

– Alla är nog nervösa men man behöver inte vara rädd. Jag var bara glad min första skoldag för jag hade längtat efter att få börja i skolan. Några kompisar från dagis kände jag igen och sedan fick jag också nya kompisar. Första dagen får ju föräldrarna följa med, det är bra för då behöver man inte vara orolig alls.

Alice Lindberg, 10 år, Gävle:

– Jag var så nervös att det var svårt att sova kvällen innan. När jag började i sexårs såg jag fram emot att få läxor men vi fick inte så mycket läxor alls.

Försök bara att ta det lugnt och ha roligt. Våga fråga om du undrar något. I skolan träffar man nya kompisar. Jag lärde känna min bästa kompis när jag började i skolan.

Mer läsning

Annons