Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småföretagare tar över några av apoteken

Småföretagare, Kronans Droghandel och Apotek Hjärtat tar över 15 apotek i vårt område.
Det praktiska övertagandet av apoteken dröjer ännu ett tag.

Annons

Det är nu klart vilka som köper de apotekskluster som varit till försäljning sedan i somras. På måndagen presenterade Apoteket Omstrukturering AB de nya aktörerna.

”Seriösa aktörer”

– Det är fyra seriösa aktörer som träder in på marknaden, och jag är övertygad om att de kommer att sköta sina verksamheter på ett bra sätt, säger Stefan Carlsson, vd och koncernchef för Apoteket AB.

I början av 2010 står det klart vilka företag som köper de apotek som är till försäljning för just småföretagare. Ett antal apotek har man nämligen sparat för att just ge de mindre företagarna chansen.

Arbetet har redan inletts med att berätta för sina nya medarbetare i apoteken vad som nu ska ske.

– Våra blivande medarbetare är mycket viktiga för att Kronans Droghandel ska bli ett attraktivt apotek för våra kunder. Det ska bli mycket spännande att tillsammans utveckla Kronans Droghandel till en av Sveriges ledande apotekskedjor, säger Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel.

Nya skyltar

Kronans Droghandel, Apotek Hjärtat och småföretagare kommer, när affären avslutas, att börja bygga om och sätta upp nya apoteksskyltar på samtliga apotek. En hel del nyheter kommer att introduceras på apoteken.

Köpen förutsätter Läkemedelsverkets och Konkurrensverkets godkännande.

Annons