Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart byggstart för nytt kanalhus på Gävle Strand

/
  • Nytt kanalhus. Så här ska det nya huset vid kanalen på Gävle Strand se ut. Det börjar byggas 1 mars och ska stå klart lagom till årsskiftet.

Första mars blir det byggstart för ett tredje punkthus vid kanalen på Gävle Strand. Bygglovet blev klart i veckan.

Annons

Huset blir sex våningar högt plus en souterrängvåning och ska innehålla 13 lägenheter. Det blir granne med Skanskas två hus längs Alderholmskanalen, men färgen och utseendet blir något annorlunda.

– Huset är färgsatt som en prisma i olika nyanser av grått och beige. Den fasad som vetter mot Skanskahusen ska likna dem i färg och de andra fasaderna blir ljusare, säger Johan Sörman på Dristigheten/HMB som bygger huset.

Den nya bostadsrättsföreningen ska heta Linjeskeppet och kommer att bestå av sex femrummare, sex fyrarummare och en tvårummare. Den största lägenheten blir 118,5 kvadratmeter och den minsta 63. Johan Sörman berättar att de flesta lägenheterna redan är sålda, men att det återstår några fyror och en femma.

– Det blir nog inte alls några problem att sälja dem så fort vi börjar bygga. Folk är inte lika vana vid att köpa på ritning här i Gävle som man är i Stockholm och Uppsala, säger han.

Det genomsnittliga kvadratmeterpriset på de lägenheter som hittills har sålts är 19 500 kronor. Byggtiden är beräknad till tio månader, vilket pekar på inflyttning vid årsskiftet 2011/12.

– Det är jätteroligt att projekt efter projekt lossnar på Gävle Strand. På kommunen fanns det en oro under 2009 att det bara skulle bli en etapp, säger bygg- och miljöchef Elisabet Jonsson.

Mer läsning

Annons