Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänsten vill bli av med GBC:s gamla lokaler

2,8 miljoner kronor. Så mycket kostar GBC:s tomma lokaler socialtjänsten varje år.
– Det är väldigt viktigt att någon flyttar in i lokalerna så att vi kan lägga pengarna på vår verksamhet i stället, säger socialchef Christine Hemborg.

Annons

Sedan Gävle Beroendecenter, GBC, lades ned förra året har lokalerna i Bomhusgården stått tomma i väntan på en ny hyresgäst. Socialtjänsten får dock fortsätta att betala hyran, 2,8 miljoner om året, eftersom avtalet med fastighetsägaren Gavlefastigheter sträcker sig ända fram till 2015. Under 2009 har omvårdnadsförvaltningen, som har brist på platser i särskilt boende, hyrt in sig i delar av Bomhusgården och betalar 800 000 om året. Det återstår alltså 2 miljoner i kostnader för socialtjänsten, som inte har lyckats hitta något nytt användningsområde för lokalerna. Nu skriver förvaltningen ett brev till kommunen för att få hjälp att hitta en ny hyresgäst eller bli löst från avtalet.

– Vi vill visa ordentligt att vi behöver hjälp med det här. Det är absolut betydelsefullt eftersom pengarna skulle kunna läggas på verksamheten i stället. Det bästa vore om någon flyttar in i lokalerna, säger Christine Hemborg.

Annons