Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofie gjorde som hon skulle – skorna stals

/
  • BESVIKEN. Sofie Lundin är besviken över att hennes nya sneakers, som hon bara använt en månad, är borta. Borgarskolan ersätter inte skadorna trots att lärare uppmanat eleverna att lämna skorna vid ingången till idrottshallen.

Sofie Lundin, 16 år, lämnade ett par blå sneakers värda 700 kronor utanför Borgis gympasal. När hon kom ut från samlingen var skorna borta och hon får ingen ersättning. Trots att skolan uppmanat eleverna att lämna skor och kläder utanför.

– Först fick jag panik. Sedan blev jag besviken, så här ska det inte vara, säger hon.

Annons

I tisdags samlades tre klasser vid Borgarskolan i idrottshallen för information. Strax utanför var det skogräns och det fanns även lärare på plats som uppmanade eleverna att inte ta med skorna in i salen.

– Jag tog förgivet att det skulle vara lugnt när de sa så och alla andra lämnade skorna, säger Sofie Lundin.

Hon lade sina nya blå sneakers som kostar 700 kronor bredvid kompisens skor. Men när de skulle vidare så var hennes skor borta.

– Jag hade inte ens haft dem en månad. Jag gick runt och kollade och frågade om någon sett dem.

Alla elever och personal har tillträde till idrottshallen och skorna var bara några meter från samlingen, i ett hörn av idrottssalen.

Idrottslärarna sa att Sofie skulle gå till rektorn. Men svaret där blev att skolan inget kunde göra och att hon skulle anmäla stölden till polisen.

– Nu vill inte heller mina kompisar lämna saker någonstans, säger hon

Pappa Kent Lundin ställer sig frågande till vilken policy som gäller bland skolorna i kommunen.

– Jag tycker att eleverna ska få den upplysningen att man ska ta skorna med sig in i salen. Detta är en intressant fråga. Om skolan kräver att kläder ska lämnas utanför och de blir stulna.

– Vems är ansvaret? säger han.

Sofie är bara ett exempel på en elev som får saker stulna på skolans område.

Men vem bär egentligen ansvaret för detta?

Annons