Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkväll med Zilla

/

Det blir melodifestivalyra under onsdagskvällarna på Slottstorget i sommar. I går presenterades några av artisterna som ska uppträda under Sommarkväll i Gävle och flera av dem känner vi igen från den stora musiktävlingen.

Annons

The Moniker, Sara Varga och The Playtones är några av artisterna som kommer att komma till Gävle i juli för att uppträda under årets Sommarkväll.
Namnen, som presenterades
i går, har noga valts ut av arrangörerna och tanken är att hela familjen ska få lyssna på någonting de tycker om.
– Vi har hela tiden tänkt familjeunderhållning. Det är ett brett och bra program så att hela familjen kan gå, säger Sommarkvälls projektledare och arrangör Alec Ahlenius.
Evenemanget Sommarkväll i Gävle kommer i år att hållas för femte gången. Varje onsdagskväll i juli kommer det att finnas aktiviteter och framträdanden för barn och för vuxna.
Precis som tidigare kommer kvällens huvudartist att uppträda senare på kvällen på Heartbreak.

Lasse Berghagen i soffan
The Playtones är den första som presenterats som huvudartist men vilka fler det blir vill ännu inte Alec Ahlenius avslöja. Istället pratar han om inslaget ”Gäst i soffan” där bland andra Lasse Berghagen kommer att medverka som gäst.
– Han kommer att sjunga mer än andra gäster i soffan, det blir nästan en hel konsert, säger Alec Ahlenius.
Även i år kommer P4 Gävleborg att förlägga sin musiktävling Svensktoppen nästa till Sommarkväll. Under varje onsdag kommer tre deltagare från länet att tävla mot varandra för att komma till final där en utmanarplats till Svensktoppen står på spel. Fyra av de tävlande kommer från Gästrikland.

Mer läsning

Annons