Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soppa med underhållning

/
  • En ringräv och en kommande stjärna. Så presenterades Malin Foxdal och Clas Yngström som igår inledde årets säsong av lunchkonserter på Spegeln. Till det bjöds det på svampsoppa.
  • Malin Foxdal och Clas Yngström träffades när han undervisade i afroamerikansk musiktradition. Nu samarbetar de under namnet Blue Two. Gårdagens lunchkonsert i Gävle spelades in av Radio Gävleborg.
  • Karin Sköld och Birgitta Gustafsson lät sig väl smaka av såväl soppan som musiken. De har tidigare varit på sopplunchföreställningar under Skottestiden, nu var de tillbaka.

Svampsoppa kryddad med blues.
Det bjöds det på i går när årets säsong av lunchkonserter drog igång på Spegeln.
– Det är trevligt och en bra anledning att träffas, säger Karin Sköld som hade med sig väninnan Brigitta Gustafsson.

Annons

När Skottes musikteater höll till på Spegeln bjöds det på sopplunchföreställningar ibland. Sedan blev det ett uppehåll innan Musik Gävleborg drog igång igen i fjol i samarbete med Gävle kommun. Med konserter där publiken kan äta sopplunch samtidigt som de bjuds på levande musik.

Och nu ser det ut som att Musiksoppan, som den kallas, är för att stanna.

– Ja, det är tanken. Det känns som det finns ett behov av detta. Att man på ett enkelt sätt ska kunna gå iväg på lunchen och få en stunds kultur, säger Neta Norén på Musik Gävleborg.

Karin Sköld och Brigitta Gustafsson var två av dem som i går gick på säsongspremiären som bjöd på sång och musik av Malin Foxdal och Clas Yngström, den senare kanske mest känd från bandet Sky High. Dessutom bjöds på kantarell- och karljohanssoppa.

– Det är en fantastisk kombination – soppa och blues, konstaterar Birgitta Gustafsson.

Att de gick just den här gången beror både på artisterna och på att de var lediga och hade tid.

– Det är ett bra sätt att umgås, säger Karin Sköld.

Annons