Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbyborna utan buss

/
  • Inger Nordmark brukar åka buss flera gånger i veckan. Men från 15 juni finns det ingen buss som trafikerar Sörby i Gävle.

Annons

Här brukade Inger Nordmark kliva på bussen för att åka från Sörby till Gävle centrum. Men under två sommarmånader är all busstrafik via Sörby indragen.
– Det är fel att andra stadsdelar har massor med bussar och vi ingen, säger Inger Nordmark.
Själv åker hon minst åtta gånger per vecka från Sörby till centrum.


Men sedan sommartidtabellen började gälla är linje 11 nedkortad och hon är hänvisad till att gå, cykla eller åka taxi.
– Jag är pensionär, tack och lov är jag pigg och kan cykla, men här i Sörby bor många gamla människor också. Vi ska inte behöva vara utan buss här, säger Inger Nordmark, som är upprörd över den indragna bussen.

Arbetarbladet har tidigare berättat Sörbyborna blev utan busstrafik från 15 juni. Men i höst får de en ny busslinje som ersätter både servicelinjerna 16 och 17 samt linje 11 och som ska gå mellan centrum och Hemlingby via Sörby.

Den nya bussen, linje 18, som börjar gå 18 augusti, kommer inte att gå hela dagar, men cirka en gång i timmen klockan 10–14.
Enligt Lennart Skoog, affärsutvecklingschef för stadsbussarna i Gävle, fick Swebus uppdraget av tekniska nämnden att ta fram lösningar som innebar besparingar på cirka 2 miljoner kronor.
– Det är ju politiska beslut i grunden, men vi fick dra in trafik där det var minst antal drabbade, säger Lennart Skoog.

Mer läsning

Annons