Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande valnatt i skolan

/
  • VALVAKA PÅ SKOLAN. Gymnasieeleverna på Thoren Business School hade bullat upp ordentligt med, chips, läsk och kaffe för att följa det amerikanska presidentvalet. Nanette Paukkonen, Madeleine Flodin och Klara Öberg skulle välja Barack Obama som nästa president i USA om de fick rösta.

Gymnasieeleverna på Thoren Business School har haft en lång natt. De har nämligen följt den amerikanska valvakan.


– Vi får äta godis och dricka kaffe och cola för att hålla oss vakna, sade eleven Klara Öberg i går kväll.

Annons

Utrustade med sovsäckar, myskläder och väldigt mycket chips, energidryck och annat för att hålla sig vakna samlades elva elever på Thoren Business School i skolan klockan nio i går kväll.

– Vi var tjugo från början, men några valde att sitta hemma i stället. Jag tycker att det blir mysigare och skapar mer sammanhållning om man är i skolan, säger Sophia Hökdahl som är den som tagit initiativet till valvakan tillsammans med läraren Pär Lauren.

Hon får medhåll av klasskompisen Sreinech Björkmyr.

– Det är en av mina drömmar att sova över på skolan, säger hon och skrattar.

Fast så mycket sova har det förhoppningsvis inte blivit för gymnasieleverna. Deras mål var nämligen att följa de olika tv-kanalernas valvakor, hålla koll på ställningen på sina datorer och ringa till några personer som befinner sig på plats i USA.

Någon gång tidigt i morse fick eleverna veta om det var republikanernas John McCain eller demokraternas Barack Obama som blev USA:s nya president.

– Valet är väldigt stort för det påverkar hela världen på något sätt. Om jag fick rösta hade jag valt Obama för jag tror att det behövs en förändring ekonomiskt, säger Nanette Paukkonen.

Mer läsning

Annons