Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spår säkrade efter våldtäktsförsök i Bomhus

(Ny version) En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i ett skogsområde i Bomhus vid åttatiden i morse. Polisens tekniker har säkrat spår som kan binda gärningsmannen till brottet – om de bara hittar honom.

Annons

Den 37-åriga kvinnan var ute och gick och överfölls plötsligt av en främmande man nära Holmsundsvägen i Bomhus. Kvinnan kom undan, och fick sedan hjälp av ett par personer att ringa polisen. Hon förhördes kort och fördes sedan till sjukhus. Vid lunchtid hördes hon mer ingående av personal från polisens familjevåldsrotel.


Kvinnans berättelse gör att polisen misstänker att mannen försökte våldta henne. Hon fick även vissa skador i samband med överfallet. Polisen har beslagtagit kvinnans trasiga kläder, och även annat som de hittat på brottsplatsen.
– Vi har säkrat spår som gör att om vi får tag på en gärningsman så har vi möjlighet att knyta honom till brottet, säger Kalju Poltrago, jourhavande förundersökningsledare vid Gävlepolisen.
Polisen försöker kartlägga möjliga gärningsmän, till exempelvis personer som tidigare begått liknande brott och som stämmer överens med det signalament som kvinnan lämnat. Bland annat ska mannen ha mörkt hår, möjligen mustasch eller skägg, vara omkring 175-180 centimeter lång, 30-35 år, och vid tillfället ska han ha haft mörka jeans och orange t-shirt.

Annons