Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spår säkrade efter yxrånarna

/
  • Det var i det här huset i Trödje som rånarna slog till natten mot tisdag. De bröt upp dörren, slog och band paret som bodde där och försvann sedan med pengar och andra värdesaker.

Rånarna som överföll ett par i Trödje i deras hem är fortfarande på fri fot. Polisens tekniker har dock kunnat säkra en del spår. Iakttagelser om bilar som rört sig i området har också gjorts.

Annons

Hittills har dock inte den omfattande dörrknackningen bland boende i närområdet gett några konkreta resultat. Inga gripanden har gjorts och det tycks inte heller finnas några misstänkta.

– Men även om det fanns det skulle jag inte berätta det, säger Lennart Styrman som är förundersökningsledare.

Till en början har man bara pratat med grannar som bor på de två gatorna närmast den drabbade gården. Men nu har det område som polisen bedömer vara intressant utvidgats till Trödjevägen. Det finns nämligen flera vägar som man kan ta sig till och från huset.

Man är även intresserad av att komma i kontakt med ungdomar som rört sig ute sent på kvällen och början av natten och som kan ha sett saker.

– Det finns bland annat många som brukar hålla till vid Victoriasjön, säger Lennart Styrman.

Polisen har också redan fått in en hel del iakttagelser från personer som sett bilar som rört sig konstigt i Trödje den aktuella natten. Arbetet försvåras dock av att det varit extra mycket trafik på Trödjevägen eftersom E4 kvälls- och nattetid varit avstängd för asfaltering.

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är avklarad och det har säkrats en hel del spår som nu ska analyseras. Vad det handlar om för typ av spår vill polisen dock inte säga.

Men det här innebär i alla fall att avspärrningarna är hävda och att paret som bor i huset kan återvända hem när och om de vill det. Mannen skrevs ut från Gävle sjukhus redan i tisdags kväll och flyttade då hem till en bekant. Kvinnan uppges vara kvar på sjukhus för fortsatt vård.

Mer läsning

Annons