Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade sönder dörr och hotade döda tre

Först sparkade den helt okände 33-årige mannen ett stort hål i ytterdörren – sedan hotade han att döda de tre kvinnorna som gömde sig på toaletten. Kvinnorna har beskrivit det som det värsta de upplevt. Nu döms mannen till samhällstjänst.

Annons

Natten den 10 april hade två av kvinnorna, båda 22 år, precis kommit hem när de hörde hur någon knackade på deras dörr. Den ena öppnade då dörren och frågade vad den 33-årige mannen ville. Han ville då komma in i lägenheten, men kvinnorna stängde dörren.

Då började han banka och slå på dörren medan kvinnorna ropade att han skulle gå. Han sparkade allt hårdare och efter en stund flög brevinkastet in i lägenheten.

Ytterligare en kvinna vaknade av oväsendet och de tre ringde polisen och gömde sig på toaletten.

Efter ett tag hörde de att han tagit sig in i lägenheten och i stället började han banka på toalettdörren. Mannen hotade att döda kvinnorna om de inte öppnade. Tills sist kom polisen och grep den berusade och mycket aggressive 33-åringen.

Rätten ser allvarligt på gärningarna, olaga hot och grovt hemfridsbrott, eftersom de är riktade mot helt främmande personer nattetid i deras bostad. Men med hänsyn till att han lever under ordnade ekonomiska och sociala förhållanden får han en villkorlig dom och 120 timmars samhällstjänst.

Han ska även betala 10 000 kronor var till kvinnorna i skadestånd.

Mer läsning

Annons