Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparsam Gävlechef kan få gnetpris

Hon låter personalen tänka själv och vet att förändringar kommer från golvet. Det gör Ing-Marie Ekström, verksamhetschef på Brynäs hälsocentral till en av kandidaterna som kan få Skattebetalarnas förenings sparsamhetspris.

Annons

Föreningen skriver i sitt pressmeddelande om priset att sparande i offentlig sektor oftast beskrivs i negativa termer. Priset som delas ut för andra gången i år har instiftats för att ändra på det. Priset går till personer eller organisationer som genom idogt gnetande minskat kostnaderna för skattebetalarna, därav namnet gnet-priset.

Motiveringen som gör Ing-Marie Ekström till en kandidat är att på Brynäs hälsocentral veta all i personalen vad saker och ting kostar. Ekström låter personalen tänka själv och vet att förändringar kommer från golvet och att medarbetare bill bli uppskattade i sin kreativitet, heter det i motiveringen.

De andra nominerade är Thomas Eriksson, vd för Redakliniken i Linköping och Monica Palmö, folktandvårdschef på Gotland. Priset delas ut under politikerveckan i Visby.

Mer läsning

Annons