Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprit får säljas på Getaway

Hårdrock och sprit hör ihop.
Det tycker i alla fall Gävle kommun som nu ger Getaway Rock Festival tillstånd att servera starksprit.

Annons

Förra året var det öl och vin som gällde för de festivalbesökare som ville dricka alkohol. Men i år kommer man att kunna erbjuda även starkare drycker.

Undantag frå policyn

Politikerna i socialnämndens individutskott gav i går arrangörerna tillstånd att servera sprit i en av festivalområdets barer.

Därmed gör man ett undantag från kommunens alkoholpolicy. När man får ett tillfälligt alkoholtillstånd får man normalt bara sälja öl och vin, endast i undantagsfall och om det finns särskilda skäl kan spritdrycker tillåtas.

Kommunens alkoholhandläggare tyckte inte att det fanns särskilda skäl i det här fallet men politikerna gjorde en annan bedömning.

– Vi hade en diskussion som ledde till att vi valde att säga ja. Ett skäl till det är att festivalen lockar en ganska mogen publik och att serveringen bara kommer att ske på en begränsad yta, säger socialnämndens ordförande Maritha Johansson (V).

Däremot får arrangörerna inte sälja alkohol riktigt så sent som de hade hoppats. Tillståndet gäller till klockan 02.00, festivalen hade ansökt om få hålla på till 02.30.

Mer läsning

Annons