Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt i city innan fotbollsmatchen

Innan gårdagens fotbollsmatch mellan Gefle och IFK Göteborg var det småstökigt i city. Två Göteborgssupportrar och en Geflesupporter omhändertogs av polisen efter att de uppträtt hotfullt och stört den allmänna ordningen.

Annons

Dessutom blir Gävlepolisen tvungen att köpa ett nytt extraljus till en av sina bilar efter att de omhändertagit en bråkig Geflesupporter i 20-års ålder. Det var vid 15.10-tiden på lördagseftermiddagen som Gävlebon gick runt och sparkade på skyltfönster och reklampelare i city. I samband med detta tillkallades polis och ynglingen omhändertogs eftersom han störde den allmänna ordningen. Innan omhändertagandet hann verkställas ska Geflesupportern ha hunnit med att sparka sönder en lykta på polisbilen. Han är därför misstänkt för skadegörelse, men släpptes under lördagskvällen.

– Han var väldigt bråkig och stökig när han kom in på stationen. Oftast brukar personerna lugna ned sig när vi har omhändertagit dem, men det dröjde länge innan han lugnade sig, säger Gävlepolisens vakthavande befäl.

Ett stort antal fotbollssupportrar, till främst IFK Göteborg, samlades innan matchen i city. Klockan 15.19 ska en överförfriskad 31-årig blåvittsupporter från Stockholm ha hotat att kasta en full tillbringare med öl på Gefles fans. När polisen skulle omhänderta den 31-åriga mannen lade sig en 36-årig Göteborgssupporter i och ifrågasatte högljutt polisens agerande. Därför omhändertogs även han. De båda männen släpptes efter en stund och sattes på en specialchartrad buss tillbaka till Stockholm.

Mer läsning

Annons