Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats mot asfaltsläggare

På onsdagsmorgonen gjorde Gävleborgspolisen en stor insats mot utländska asfaltsläggare som bor på Furuviks camping.

Annons

Bakgrunden är att polisen har fått in tips från privatpersoner om att de blivit erbjudna asfaltsläggning till låga priser.  Enligt polisen har det tidigare år förekommit oseriösa utländska asfaltsläggare där köparna senare har ansett sig blivit lurade.

- De tar betalt för arbeten som sällan eller aldrig slutförs. Ofta utför de inte arbetet korrekt och kundernakänner sig lurade. Vid flera tillfällen påbörjar de arbetet innan kunden hunnit bestämma sig. De kräver sedan betalning, och det har tidigare år även förekommit hot mot dem som inte betalat, säger polisens presstalesman Hesam Akbari i ett pressmeddelande.

Polisen gjorde därför på onsdagen en så kallad inre gränskontroll för att kontrollera om personerna på campingen hade skäl att vistas i landet. Ett 30-tal personer kontrollerade och av dem var de två män, en från Irak och en från Storbritannien som fick följa med till polisstationen i Gävle. Mannen från Irak kunde efter ett förhör styrka sin identitet, något som inte mannen från Storbritannien kunde. Han kunde inte heller styrka sin ekonomiska situation och riskerar därför utvisning.

Mer läsning

Annons