Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor press inför FRA-omröstningen

Mejlen rasar in till länets riksdagsledamöter inför onsdagens omröstning. Och Moderata Ungdomsförbundet, MUF, kräver att Tomas Tobé, m, röstar emot förslaget – något han inte tänker göra. – Nu är förslaget tillräckligt bra för att jag kan rösta igenom det, säger han.

Annons

Tomas Tobé har tidigare varit en av kritikerna till förslaget att utöka Försvarets radioanstalts möjligheter att läsa sms och mejl. Därför är han en av de riksdagsledamöter som ungdomsförbunden har vänt sig till och krävt att han ska rösta nej. Dessutom, anser MUF, har han nominerats och valts med stöd av ungdomsförbundet.

– Jag är vald av väljarna i Gävleborg, säger Tobé själv.

– Ungdomsförbundet kommer från rätt håll när de vill värna den personliga integriteten. Men jag tycker det är en aning naivt att tycka att Sverige inte behöver signalavlyssning eftersom det inte finns några hot mot Sverige. Jag delar inte den bilden. Det finns en terrorism i världen som vi också behöver hantera.

Både han och andra ledamöter vittnar om hur hundratals människor hör av sig inför omröstningen och är oroliga över lagförslaget. Ulla Andersson, v, berättar att hon inte ens hinner svara på alla mejl.

Bodil Ceballos, mp, instämmer.

– Jag brukar läsa mina mejl i mobilen, men nu är det nästan omöjligt eftersom inkorgen är full av mejl om FRA.

Annons