Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor spridningsrisk när lager brann

/
  • Fastigheten klarade sig med mindre skador, men sen stor del av godset i Maserfrakts lager på Lötängsgatan i Gävle fick rök- och vattenskador.

Det fanns en risk att onsdagsnattens brand i Maserfrakts lager i Gävle skulle utvecklas till en storbrand. Men skadorna begränsades till rök- och vattenskador på en stor mängd gods.

– Det som är skadat ersätts så snart det går, säger Kjell Johansson, trafikchef på Maserfrakt.

Annons

Larmet om branden kom före klockan 02 på natten till torsdagen. Spridningsrisken ansågs till att börja med vara stor. Det fanns bland annat gasolflaskor nära branden. Men omkring en timme senare var branden under kontroll, och klockan sju kunde räddningstjänsten lämna platsen.
Fastigheten fick endast mindre skador i en vägg. En stor del av godset som fanns i lagret skadades eller förstördes.

Enligt Kjell Johansson är de inga problem att identifiera vilket gods som blivit förstört, och beställa ersättningsvaror. Han kan inte uppskatta värdet på det som förstörts.
Branden började av allt att döma inne i lagret. Brandorsaken var på torsdagen inte utredd. Polisen kriminaltekniker gör en utredning för att avgöra om branden var anlagd eller inte.

På torsdagen skedde det under brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Beroende på resultatet av undersökningen kan den komma att avskrivas, eller skärpas till skadegörelse eller mordbrand.

Mer läsning

Annons