Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora planer för bollhallen på Gävle strand

/
  • KÖPER FASTIGHETEN. I Korpens bollhall på Alderholmen spelas idag exempelvis innebandy, badminton, inomhusfotboll och volleyboll. Kent Sennevall, Håkan Arkeby och Ulf Larsson från Korpen vill utveckla fastigheten till en sport- och hälsoarena och hoppas få sällskap av företagare i hälsobranschen.
  • GRANNE MED HUSBYGGEN. Bollhallen på Alderholmen har hittills legat rätt ocentralt, men kommer onekligen att få ett guldläge när den nya stadsdelen Gävle Strand är klar. Här syns den västra delen av fasaden, cirka 200 meter från Gavlegårdarnas hyreshus.

Idrottsföreningen Korpen har köpt bollhallen på Gävle strand och vill nu utveckla en sport- och hälsoarena. Till hösten ska en ny gympahall stå klar, och i visionen finns mer ungdomsaktiviteter, som exempelvis maskindans.

Annons

Bollhallen på Alderholmen har onekligen ett bra läge när den nya stadsdelen Gävle strand växer fram. Tidigare har föreningen hyrt en tredjedel av den 4 200 kvadratmeter stora fastigheten som man nu köper av Norrporten för 4 miljoner kronor.

– Glädjande nog kan vi hyra ut mycket till skolor redan idag. Engelska skolan är en stor hyresgäst och blir ännu större i höst, säger Ulf Larsson, utvecklingschef i Korpen Gävle.

Han hoppas att naprapater, kiropraktorer och andra företagare inom hälsosektorn ska vilja hyra lokaler.

I ena delen av byggnaden blir det en ny gympasal, en investering som beräknas kosta 600 000 kronor. Efter det vill Korpen bida sin tid, få in pengar innan de går vidare med visionen, ett allaktivitetshus för ungdomar. De vill dra nytta av närheten till den nya skateparken och basketplanen på Gävle strand.

– I vår plan vill vi gärna knyta ihop det där, så när vintern kommer vill vi få in ungdomarna här, säger Ulf Larsson.

I broschyren som ska användas för att locka finansiärer och samarbetspartners nämns planer på ytor för skateboard, klättervägg och maskindans. Maskindans är en sorts datorspel där man tävlar genom att följa instruktioner och dansa på plattor.

Sporthuset på Bergsgatan, som också drivs av Korpen, påverkas inte av planerna för bollhallen.

Mer läsning

Annons