Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större barngrupper i förskolan

Föräldrarådet vid Klintbergsgården och dagbarnvårdare i Bomhus ifrågasätter besparingskraven inför 2010. Om förslaget klubbas genom av barn- och ungdomsnämnden så betyder det större barngrupper nästa år.

Annons

Förslaget om ny resursfördelningsmodell för år 2010 är ett ärende på barn- och ungdomsnämndens möte på onsdag. Det allmänna sparkravet på tre procent står kvar. Inför nästa år har man tittat på hur elevpengen ska fördelas.

– Det är stor skillnad mellan de förskolor som får mest och minst elevpeng i dag. Förslaget skulle jämna ut skillnaden. Men totalt så är det en minskning, säger Jens Leidermark (S), ordförande i Barn-och ungdomsnämnden.

Familjedaghemmens elevpeng föreslås bli 10,5 procent lägre än förskolan och det betyder fler barn per familjedaghem.

Både föräldrarådet vid Klintbergsgården och dagbarnvårdare i Bomhus ifrågasätter detta och vill ha ett svar av de styrande under mötet på onsdag. De är oroliga över hur stora barngrupperna blir när detta genomförs nästa år.

För grundskolan blir det ingen större skillnad i elevpengen. Däremot föreslås att elevpeng ska införas inom särskolan och även för elever som är i behov av särskilt stöd.

Beslut i frågan tar barn -och ungdomsnämnden på onsdag.

 

Mer läsning

Annons