Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvinst på ICA Spegeln

/
  • TURTJEJER. I går morse klockan 08.45 skrapade lillasyster Elin,22 år, fram 100 000 kronor i tv-rutan. Storasyster Rose-Marie, 38 år, får också vara med och dela på vinsten.

De nyutexaminerade förskollärarna och Elin Söderberg och Rose-Marie Eriksson firade examen med att köpa en trisslott på ICA Spegeln i Gävle. Det blev en tur till Stockholm och skrapa fram 100 000 kronor i direktsändning.

Annons

– Nu ska vi shoppa och åka på spa, säger Elin.

En solig dag i slutet av maj tog systrarna från Orbaden, Hälsingland examen som förskollärare vid Högskolan i Gävle. Men det blev ingen examensfest, i stället gick Elin Söderberg, 22 år och Rose-Marie Eriksson, 38 år, till ICA Spegeln och köpte en trisslott.

– Vi har köpt trisslotter några gånger när det varit jobbigt under terminen och sagt att vi slutar plugga om vi vinner storvinsten.

Men lagom till examen skrapade de fram tre tv-rutor och de visste vad som väntade. Det var Elin som fick äran att under onsdagens Nyhetsmorgon i TV4 skrapa fram 100 000 kronor.

– Det var pirrigt. Men jättekul, säger hon.

De firade med champagne på hotellrummet och shoppade i Stockholm under dagen. Till hösten blir det en spa-resa. Och vinsten har gett mersmak.

– Vi köpte nyss en trisslott. Men vann ingenting, säger Elin och skrattar.

Systrarna delar på vinsten och i augusti väntar vikariat som förskolelärare.

Mer läsning

Annons