Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallen fick flest bollar

/
 • på hugget. Inger Källgren Sawela (M) var glad över uppslutningen på torget. Åsikterna som partiet fick in kommer att sammanställas och vägas in i den fortsatta debatten. ”Gävleborna var otroligt på hugget”, sade hon.
 • en boll – en röst. Varje röst symboliserades av en boll och när röstningen var slut tyckte 184 Gävlebor att Sätraåsen var den bästa platsen för fotbollsarenan.
 • tycker olika. Bo Svahn la sin röst                     på Sätråsen. ”Där finns redan parkeringar, vägar och allt annat som behövs”, säger han. Moderaternas Måns Montell tyckte däremot att Strömvallen skulle vara ett bättre alternativ.

Var ska Gävles nya fotbollsarena ligga – på Strömvallen eller på Sätraåsen? Den frågan ställde det moderata oppositionsrådet Inger Källgren Sawela till Gävleborna i går.

Med bara fyra rösters marginal vann till slut Strömvallen.

Annons

Gävleborna fick under ett par timmar igår rösta genom att lägga en boll på det alternativet de ansåg vara bäst lämpat för fotboll. När röstningen var slut stod det klart att inget av alternativen var solklart för Gävleborna då ställningen blev 188–184 till Strömvallen.

– Jag tror att många gärna vill ha Strömvallen kvar men att de tycker att det är begränsat med plats på den gamla läktaren, vilket gör att de tänker att man behöver ny plats. Men sedan är många också väldigt kära i Strömvallen och det är de två aspekterna som gör att man kan tänka sig båda delarna, säger Inger Källgren Sawela (M).

Många turer

Turerna kring Strömvallen har varit många och är inte slut än. Från början var tanken att Strömvallen skulle byggas ut så att den till år 2014 uppfyller kraven för en allsvensk arena.

Men i somras kom fotbollsklubben tillsammans med några andra elitklubbar med förslaget att bygga ett elitidrottscenter med en fotbollsarena på Sätraåsen istället. Frågan utreds nu både av politikerna och Gefle IF och tills dess att utredningarna är färdiga har planerarna om att bygga ut Strömvallen lagts på is.

Gävle kommun pekar ut ett område strax bakom Läkerol Arena som en tänkbar plats för den nya arenan. Nästa steg är att Gefle IF ska presentera en plan för projektet – vad arenan ska innehålla och hur den ska finansieras.

Engagerade 400 personer

Att fotbollsfrågan engagerar Gävleborna syntes på Stortorget i går. Inger Källgren Sawela uppskattar att närmare 400 personer ville framföra sina åsikter till henne.

Spelar det någon roll vad Gävle borna tycker i frågan?

– Ja, deras argument och synpunkter tas med in i den politiska debatten men sen är det upp till politiken att besluta, säger Inger Källgren Sawela.

Mer läsning

Annons