Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallen kommer att monteras ned – kan bli boende i framtiden

/
  • Nu har Strömvallen inte lång tid kvar, snart kan arenan monteras ned och skänkas bort till andra föreningar.
  • Ann-Helen Persson (C).

Läktare och belysning ska bort från Strömvallen, men inte än på ett tag. Kommunstyrelsen i Gävle har nu beslutat att Gefle IF:s gamla hemmaarena ska bli en arena för spontanidrott i väntan på det slutgiltiga beslutet om när Strömvallen ska monteras ned.

Annons

I nuläget använder fortfarande Gefle IF Strömvallen och kommer att göra det en bit in på sommaren. Efter att man har flyttat sin verksamhet helt från gamla hemmaarenan ska Strömvallen fungera som en plats för spontanidrott.

– Efter att Gefle IF flyttar över verksamheten så är det dags att montera ned Strömvallen, ta bort läktare bland annat. Dock ska vi göra så att medan vi väntar med ett beslut gällande Strömvallen och innan grävskoporna kommer dit ska Strömvallen fungera som en plats för spontanidrott, säger Ann-Helen Persson (C), kommunalråd, och fortsätter:

– Vi kan inte besluta om rivningen då det gäller en detalj som vi måste reda ut först. Många föreningar är intresserade av att ärva delar av Strömvallens läktare så nu kollar vi upp vem det är som ska göra jobbet och vem som blir ansvarig för säkerheten och något skulle skadas.

Det är inte den kulturmärkta läktaren som ska rivas ned, men de båda kortsidorna på Strömvallen ska flyttas till en annan idrottsplats samtidigt som den andra långa läktaren ska rivas. Ärendet läggs åt sidan just nu tills att man vet mer om vem som ska ansvara för vad gällande rivningen.

– Vi ska se till att vi sköter om Strömvallen fram till dess att ett beslut tas. Det här är en viktig fråga för Gävleborna, Strömvallen är viktig, säger Inger KällgrenSawela (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Det finns även chans för att Strömvallen blir ett eventuellt bostadsärende i framtiden, enligt Ann-Helen Persson.

– Vi har tagit ett beslut om att starta ett planarbete där vi kollar på om man kan bygga bostäder eller använda området till något annat framöver.

Att Strömvallen ska användas för att bo i är inte en ny idé. Ett medborgarförslag kom in redan ifjol om att låta Strömvallen förvandlas till ett trygghetsboende, något som i dagsläget ligger på Samhällsbyggnadsnämndens bord. Medborgarförslaget kommer dock högst troligen att avslås av nämnden, men det kommer att tas med av kommunen i deras framtida programarbete med Strömvallen.

Annons