Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallenförslag ändras

För hög läktare och oro för att strandpromenaden förstör områdets natur. Nu lyssnar kommunen på de synpunkter som kommit in om Strömvallens planerade ombyggnad och arbetar om förslaget.

Annons

– Att förbättra förslaget är en del av syftet med processen att ta in synpunkter. Det blir säkert en del förändringar, säger Petter Jonegård, planchef på Bygg och Miljö.

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan har en namnlista med 223 underskrifter kommit in som ett samrådsyttrande på detaljplanen för Strömvallens ombyggnad. Initiativtagaren till listan, kommunens fiskevärd Tony Berggren, är orolig för att fiske-, djur- och naturliv blir sämre om flera av de stora träden som växer i strandkanten fälls.

Följden av protesterna blir att Bygg och Miljö ser över frågan igen. Man ska till exempel titta på alternativen att göra strandpromenaden kortare än vad som var tänkt från början, eller att utforma den som en träpir på pålar i vattnet.

För hög läktare

Flera av de synpunkter som lämnats, bland annat skrivelser från länsstyrelsen och Villastadens villaägarförening, har även påpekat att den nya läktarens höjd i förslaget får vara så hög som 23 meter. Enligt den vinnande skissen i arkitekttävlingen skulle den bara bli 16 meter hög. Anledningen till att man tagit till lite marginal är att möjliggöra för fler kommersiella ytor och utrymmen för medier, men kommunen ska nu försöka sänka den tillåtna höjden något.

– Vi ska titta på om några delar av läktaren kan vara lägre. Men bygget är inte projekterat än, så en viss flexibilitet måste man kunna ge, säger Petter Jonegård.

Framåt senvåren eller försommaren räknar han med att det nya förslaget ska vara färdigt att ställa ut.

Mer läsning

Annons