Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentkåren oroad för framtiden

/
  • Hög aktivitet. Inne hos kåren på högskolan pågår bostadsförmedlandet för fullt.

Det här är sista terminen som studentkåren agerar bostadsförmedlare i stor utsträckning till studenter på högskolan.

Annons

Från och med årsskiftet tar Gavlegårdarna själva över studentbostadsförmedlingen. Något som skapar en del oro på Gefle studentkår.

Den allra största delen av bostäder som studentkåren i Gävle förmedlar är hyreslägenheter i det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarnas bestånd. Men nu till årsskiftet tänker Gavlegårdarna ta tillbaka bostadsförmedlingen till studenter från kåren. Det här är något som oroar kåren:

– Det kommer att bli mer problematiskt för studenterna, säger Marie Ryen, kårordförande i Gefle studentkår.

Hon menar deras närhet till studenterna är oslagbar när det gäller att förstå och uppfylla studenternas olika behov när det gäller deras boende. Till exempel har det vuxit fram ett system som gör att det är ganska smidigt att byta lägenhet. Eftersom de flesta studenters behov från början är att bara få tag på ett boende vilket som helst till terminsstarten, för att sedan byta till något som passar dem bättre senare, så har studentkårens bostadsförmedling bara en månads uppsägningstid. Hur lång uppsägningstid lägenheterna kommer att ha när de tas över av Gavlegårdarna är ännu oklart.

Katarina Mårtensson, chef för Gavlegårdarnas kundcentrum, är inte lika säker på att Gavlegårdarna själva inte skulle kunna uppfylla studenternas behov lika bra som studentkåren:

– Vi är ju redan närvarande i alla våra bostadsområden, och vi har ju våra fastighetsskötare precis där de bor. Så de kommer att bli nöjda, sedda och bekräftade. Det är ju våra framtida kunder det här, så vi kommer förstås att fortsätta uppfylla deras behov i den mån det går.

Mer läsning

Annons