Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen i X-trafik anklagas för lagbrott

X-trafiks styrelse behandlar inte alla lika och bryter mot lagen om offentlig upphandling. Det hävdar Daniel Kvarnlöf, transportbolaget Tuwas företrädare i Gästrikland.

Annons

Han reagerar på att X-trafiks styrelse överväger att säga upp avtalet med Tuwa medan Taxi Stor & Liten eventuellt uppmanas att ”vidta rättelse”.

I ett brev till styrelseledamöterna hävdar han att Tuwas brister, när det gäller exempelvis bristen på fordon, är mindre än konkurrenternas. Styrelsen kan inte ha fått rätt information från tjänstemännen på X-trafik, menar han.

– Vi vill att de ska fatta korrekta beslut. Det beslut man nu har fattat är helt i strid med lagen, säger Daniel Kvarnlöf.

I onsdags beslutade X-trafikstyrelsen att låta en utomstående jurist titta på om Tuwa Specialtransporters avtalsbrott är ”väsentligt” eller inte.

I mitten av nästa vecka väntas styrelsen sammanträda igen och ta ställning till om taxibolaget ska få fortsätta köra färdtjänst och sjukresor i Gävleborgs län.

– Jag har inget mer att säga, säger Kenneth Nilshem (C), ordförande i X-trafiks styrelse, som vill vänta med att kommentera brevet från Daniel Kvarnlöf.

Daniel Kvarnlöf hävdar att Tuwa sköter sig ”lika bra eller bättre än andra”, att det totalt sett är överkapacitet på fordon och att förseningarna beror på X-trafiks beställningssystem.

Mer läsning

Annons