Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för pensionärskort på Stadsbussarna

/

Det kan betecknas som en smärre succé. Tekniska kontorets införande av fria bussresor för Gävlebor över 65 har hittills lockat drygt 9 000 pensionärer att beställa ett eget kort.

Annons

I somras skickade Tekniska kontoret ut erbjudanden till 17 685 Gävlebor om busskortet ”65+”. Drygt 9 000 pensionärer har sedan dess beställt ett eget kort. Av dessa har ungefär hälften, 4 500 stycken, använts till 125 000 resor fram till mitten av december.  

Gäller på dagtid

– Jag tycker att det är bra att det är så pass många som beställt kortet, men det skulle kunna användas av många fler, säger Curt Nygren, (S), ordförande i tekniska nämnden.

Den som har ett 65+ kort får resa kostnadsfritt med Stadsbussarna i Gävle under vardagar mellan klockan 09.00 till 15.00.

– Alla kan inte använda kortet, till exempel de som åker 25:an till Norrsundet. Men jag vill ändå beteckna detta som en väldigt bra reform. Jag tror att det sakta men säkert kommer att bli fler och fler som nyttjar kortet, säger Curt Nygren.

Fler seniorkort också

Samtidigt som 65+-kortet har införts har även användandet av seniorkortet, som kostar 210 kronor per månad, och gäller för resor alla tider i hela länet ökat. De Gävlebor som har fyllt 65 men ännu inte har något 65+ kort kan kontakta Medborgarkontoren där det finns blanketter för ansökan.

Mer läsning

Annons