Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för stödgalan

/
  • Den signerade matchtröjan från Brynäs IF drog in 6 000 kronor av de 250 000 som lördagskvällens stödgala för hemlösa inbringade. Hans Ivarsson från Ria, som håller i tröjan, är chockad och omtumlad när han summerar kvällen.

Stödgalan för hemlösa i Gävle gav 245 000 kronor.

Mer än initiativtagaren Hans Ivarsson hoppats på.

– Jag är chockad och omtumlad, säger han.

Annons

Lördagskvällens gala var en riktig dundersuccé med alla 800 platser i Konserthuset sålda.

– Drömmen var att få slutsålt. Men det gick trögt med försäljningen i början. Så efter jul exploderade det. Det blev klart med Roger Pontare och folk har väl tänkt efter, säger Hans Ivarsson.

Han räknar med att man slutgiltigt ska få ihop 250 000 kronor då kollekten vid söndagens julkonsert med Hille kyrkokör går till insamlingen. Ivarsson betonar noga att insamlingen har varit ett lagarbete med över 100 medverkande – Rias personal, Nöjespoolen, artisterna.

Pengarna kommer oavkortat att gå till ordnande av boende för de hemlösa. Som Ivarsson tidigare sagt i Arbetarbladet kommer man inte i första hand att satsa på att anställa folk till ett tänkt akutboende, då räcker pengarna inte långt.

I stället tänker de utnyttja vandrarhems- och hotellsängar.

Hur många hemlösa finns det i Gävle i dag?

– Det kan jag inte svara på. Förra vintern var det över 20 stycken. Nu är en del inne på behandling så trycket är mindre.

Även Alec Ahlenius, vd på Nöjespoolen, är nöjd med utfallet.

Är det här det bästa ni har varit inblandade i?

– Det är mest hjärta i det här. Det var grymt.

Mer läsning

Annons