Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svarte Jägarens ägare släppta ur häktet

Krogen Svarte Jägarens båda ägare som misstänks för att ha anstiftat attentatet mot sin egen krog försattes på torsdagen på fri fot.
– Han var jätteglad. Han har ju suttit häktad med fulla restriktioner i fem månader, säger advokaten Johan Mellgren som försvarar den ene delägaren.

Annons

Enligt tingsrätten fanns det inte tillräckliga skäl att hålla 46-åringen och 43-åringen inlåsta längre. I den del av rättegången som handlar om själva brandattentatet återstår nu egentligen bara slutpläderingarna.

– I ärlighetens namn är det väl ingen större indikation på hur det kommer att gå, säger Johan Mellgren.

Han tycker att rättegången hittills "gått bra" för åtminstone 46-åringen som Mellgren försvarar.

– Åklagaren har fortfarande inte presenterat bevisning av sådan tyngd att det ska leda till fällande dom. Det är lösliga antaganden, rykten och stora gester som präglat rättegången, menar Johan Mellgren.

Vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand argumenterade för att de båda männen skulle sitta kvar i häktet. Men han verkar ändå inte vara särskilt missnöjd med tingsrättens beslut.

– Det är fullt naturligt att de släpps. Det föreligger inte längre någon beaktansvärd risk för att de ska kunna påverka utredningen, säger han.

– Men det betyder inte att de är friade, betonar Mikael Hammarstrand.

36-åringen som enligt åtalet fungerade som mellanhand mellan krogägarna och ungdomarna som utförde attentatet i våras, sitter kvar i häktet. För hans del återstår ett antal åtalspunkter som tingsrätten ska behandla.

 

 

 

Mer läsning

Annons