Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartklubben kör på som vanligt

När HillBillys bjöd in till cruisingrock på Näringen i lördags kom också räddningstjänsten och polisen och hittade en svartklubb. Vid bardisken såldes både öl, cider och hembränt.

– Vi har ju hållit på så här i flera år, jag fattar inte varför det ska bli tjafs nu, säger den styrelsemedlem som nu är misstänkt för olovlig försäljning av alkohol.

Annons

HillBillys är en liten förening för älskare av rockmusik och bilar med några tiotal medlemmar och en egen lokal på Näringen i Gävle. Där har föreningen sina egna träffar, och lokalen går att hyra för privata fester.

Anordnade rockkväll

Men ibland ordnar de lite större arrangemang. I lördags i samband med cruisingen i Gävle annonserade man ut en rockkväll med ett band och tog en hundralapp i inträde av de som kom.

– Vi hade fått tips om att det brukar bli alldeles för mycket folk där och bestämde oss för att göra en brandsäkerhetsinspektion, säger Håkan Andersson på Gästrike räddningstjänst.

Det var inte fler än 15–20 personer i lokalen. Men räddningstjänsten hittade flera brandsäkerhetsrisker. Bland annat finns det väldigt mycket trä och annat som brinner bra. Det saknades lättåtkomliga brandsläckare, och informationen om utrymningsvägar var inte den bästa. Klubben har nu tid på sig till 31 maj att rätta till detta.

Bar utan tillstånd

Samtidigt ingrep polisen mot den styrelseledamot som stod bakom bardisken. Han sålde både öl, vin och cider och hembränt utan alkoholtillstånd.

– Det var såklart en miss. Nån borde ha tänkt på att söka tillstånd, säger styrelseledamoten.

Men de 14 liter med misstänkt hembränd sprit som fanns där vill han inte kännas vid.

– Nej, den hade nån ställt dit. Jag vet ingenting om den, säger han.

Åtal att vänta

Nu kan han vänta sig ett åtal för brott mot alkohollagen. Men det kommer inte att påverka verksamheten i lokalen, tror han.

– Nej, vi kör på som vanligt. Antingen får vi väl söka alkoholtillstånd, eller också får vi stänga in oss och ha privata fester.

På föreningens forum på hemsidan gör en av besökarna den här kommentaren:

”Fy fan vilken anticlimax det blev i lördags. Allt roligt avbröts av gula västar, inte kul.”

Mer läsning

Annons