Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges mest byråkratiska myndighet?

Annons

Jag är ägare till resterna av en släpkärra från 1960-talet som jag tvingas betala en trafikregisteravgift för, därför att jag inte lyckats avregistrera den. Det hör till saken att jag också plockat av hjulen och axeln är sönderrostad och den går därför inte att transportera. Därför står den i ett hörn på tomten utan hjul och med sönderrostad axel och underrede.
När jag försöker avregistrera släpet för att slippa betala vägtrafikregisteravgift räcker det inte med att jag vill skicka in registreringsskylten. Man kräver också att jag sänder med registreringsbeviset. Detta har jag tyvärr tappat bort och tänker inte skaffa ett nytt eftersom jag inte vill betala för ett registreringsbevis som jag inte har behov av. Det hör till saken att släpet inte använts på mer än fem år.
Som en något så när tänkande människa anser jag att Transportstyrelsen kan förfärdiga en blankett där jag fyller i nödvändiga uppgifter och sänder in den med registreringsskylten. Sannolikt är detta alltför enkelt för att en så byråkratisk myndighet kan tänkas fatta detta. Troligen har Transportstyrelsen för avsikt att hindra mig från att avregistrera släpet och fortsätta att kräva mig på vägtrafikregisteravgift så länge jag lever. Och vem vet kanske kommer man att kräva mina efterkommande så länge styrelsen finns kvar?
Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons