Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swebus blir Nobina

/

Swebus har bytt namn till Nobina. Namnbytet ägde rum i går.

– Nobina är en variant på nobis som betyder "oss" på latin. Vår vision är att alla vill resa med oss, säger Lennart Skoog, affärsutvecklingschef.

Annons

En orsak till namnbytet är att det i koncernen har funnits flera olika namn. Swebus ägare Concordia bus byter nu namn på alla sina dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det nya namnet på Swebus blir därför Nobina Sverige.

Genom att namnet inte innehåller något som anspelar på bussverksamhet öppnar det för företaget att gå in även på andra områden i kollektivtrafiken utan att företagsnamn och verksamhet kolliderar.

Företaget planerar inte att göra någon reklamkampanj utan ska genomföra namnbytet så billigt som möjligt. En del skyltar behöver dock bytas ut, men det finns inga beräkningar på vad allt kommer att kosta.

I omprofileringen ingår också att vissa uniformsdetaljer byts ut, och helt nya uniformer till busschaufförerna kommer om ett år. De bussar där koncernen själv får besluta om utseendet kommer också att få en ny design i vitt med limegröna ränder.

– Men de flesta av våra bussar är profilerade med kundens namn, till exempel X-trafik, säger Lennart Skoog.

Swebus har hand om linjetrafiken i Gästrikland. Sedan 1997 kör man även stadstrafiken i Gävle, men från och med i sommar tar företaget Stadsbussarna i Östersund över den trafiken.

Mer läsning

Annons