Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarnas hundliv

/
  • Små hundar och uteliv är inriktningen för Mathilda och Linnéa Sandbergs kombinerade hunddagis och hundsalong.

När de var små lekte de att de hade ett hunddagis.Nu är de stora och har startat ett på riktigt. På måndag invigs M&L Hundcenter med bland annat gratis kloklippning.

Annons

Mathilda och Linnéa Sandberg har trots två års skillnad dem emellan alltid hållit ihop. Från barnsben har de delat ett gemensamt intresse för hundar. Inte så konstigt med tanke på att mormor och morfar på sextiotalet startade Farmarens kennel som numera drivs av mamma och moster. Där föder de upp bearded collie och norwich terrier.

För två år sedan formade Mathilda och Linnéa tankarna på att starta eget. De började med att utbilda sig till hunddagisföreståndare och förfinade kunskaperna i hundars beteenden, hur grupper av hundar sätts samman och även lärde sig mera konkreta saker som till exempel första hjälpen. Efter att länge ha letat lämplig lokal som till slut dök upp av en slump, följde en tid av byråkratiskt krångel innan de kunde smygöppna för några veckor sedan.

I källarlokalen på Norra Slottsgatan har det tidigare varit frisersalong och gym. Ett aktiverande hunddagis som även har omsorg om det yttre ser ut som en logisk fortsättning. Doftljus, blommor och tapeter i pastellfärger ger systrarnas hunddagis en personlig touch.

Salongen och kurserna har en stadig kundkrets, i dagiset finns ännu bara tre kunder. En av dem bor i Ockelbo men lämnas för tillsyn när husse jobbar på Gävle sjukhus. Flera hundar står i kö och längre fram kommer det att finnas plats för upp emot 15 små hundar med 45 centimeter i högsta mankhöjd.

– Vi vill starta långsamt, skapa harmoni och skaffa rutin, säger Linnéa. Läget centralt är perfekt med vår inriktning. Här inne vilar och utfodras hundarna, annars är vi ute. Det är ju nära till Boulognern och härliga promenadvägar.

– Nu i starten är det mest utgifter. Det är tur att vi även har hundtrimning och hundkurser, till exempel utställningsträning, och i framtiden tänker vi oss också ha lite försäljning av hundprodukter, som schampo, säger Mathilda.

Systrarna ser sin verksamhet som ett alternativ i den tuffa konkurrens som finns bland Gävles hunddagis.

– Alla runt om i huset och i närheten har varit jättegulliga och välkomnat oss, säger Linnéa.

Mer läsning

Annons