Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talpedagoger hinner inte med alla elever

Tal- och språkpedagoger på Elevstödet i Gävle hinner inte hjälpa alla barn med språkstörning. Nu vänder de sig till kommunledningen för att få stöd och hjälp. De orkar inte längre med den stressiga arbetsmiljön.

Annons

2008 minskades antalet språkpedagoger från 13 till tio. De ska inom Gävle kommun stötta barn, mellan ett och 16 år, med språksvårigheter I ett brev till ledningsgruppen på Barn och ungdom vädjar Elevstödets tal- och språkpedagoger om hjälp.

”Vi känner en stor oro över vår arbetsbelastning, det finns hela tiden uppdrag i ”kö”, som ligger hos oss personligen. Med bakgrund kring hur många barn det är som har språkproblematik är det orimligt att tro att varje barn får nyttja vår spetskompetens i den grad de är i behov av.”

Konsekvensen för barnen blir att de inte blir bättre och konsekvensen för personalen är att de känner sig stressade, känner stor otillfredsställelse och flera av dem har fått psykosomatiska problem. Det händer ofta att de tar tio minuters lunch eller tar pauser i bilen på väg till nästa skola.

Nu begär tal- och språkpedagogerna en tydlig funktionsbeskrivning som innefattar hur mycket tid de ska avsätta för varje barn. ”Vårt arbete behöver organiseras om. Hjälp oss!”

Mer läsning

Annons