Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar strid för John Bauer

Kommunen tar strid för att få John Bauergymnasiets detaljplan godkänd. Man väljer att överklaga länsstyrelsens beslut att riva upp planen.

Annons

Arbetarbladet berättade för två veckor sedan att länsstyrelsen har beslutat att riva upp den detaljplan som kommunen antog i maj 2011 och som innebär att John Bauergymnasiet får permanent tillstånd att ha sin skola i Sörby Urfjäll. Länsstyrelsen anser att frågan om att ha en gymnasieskola på ett industriområde har så stort principiellt intresse och borde ha beslutats av kommunfullmäktige och inte bara av byggnads- och miljönämnden.

I och med länsstyrelsens beslut stod kommunen inför två alternativ. Det ena var att hantera detaljplanen på nytt och dra den igenom kommunfullmäktige och det andra var att överklaga länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen.

De kommunala tjänstemännen har nu stannat vid det sistnämnda.

– Vi vill i alla fall prova att överklaga. Om vi bara accepterar att ta om ärendet riskerar vi att få ett prejudikat som innebär att alla detaljplaner måste gå ända upp till kommunfullmäktige, säger Markus Svensson, kommunjurist.

Det formella beslutet att överklaga detaljplanen fattas av politikerna i byggnads- och miljönämnden 25 januari.

Mer läsning

Annons