Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikerna hoppas vara dörrproblemen på spåret

Stadsbussarna kan ha hittat lösningen på dörrproblemen som har irriterat resenärer sedan snön och kylan kom. Felet är nu åtgärdat på en tredjedel av alla bussar.

Annons

– I veckan får vi svaret på om det fungerar, säger Henrik Nyquist på Stadsbussarna.

Många som reser kollektivt har irriterat sig på att de nya gula stadsbussarna i Gävle har haft problem med dörrarna sedan kylan slog till och snön kom. Många bussar har blivit stående länge på hållplatserna för att dörrarna inte har gått att stänga. Några gånger har chaufförerna själva fått gå ut och handgripligen stänga dörren.

I helgen som gick tror sig Stadsbussarnas servicetekniker ha hittat lösningen på problemet.

– De har lokaliserat ett fel i en led i de övre delarna på dörrarna. Det kan vara ett konstruktionsfel, men det kan också vara något som inte har klarat kylan och snön, säger Henrik Nyquist, informationsansvarig på Stadsbussarna.

Ett 40-tal av Stadsbussarnas totalt 52 bussar har problemet och under helgen åtgärdades felet på en tredjedel av de bussarna. Tanken är sedan att resten ska lagas inom kort.

– Det verkar som att det fungerar bra, men vi ska inte ropa hej än. Vi får svaret på om krånglet är löst under den här veckan, säger Henrik Nyquist.

Mer läsning

Annons