Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Test av sportbehåar när Plus-Sverker hade koll på Vårruset

/
  • HÖGT TEMPO. Sverker Olofsson kör med rappa frågor och stora gester men får instruktionen att det går för fort. Så det blir omtagning med behåexperten Anna-Carin Persson som hjälpt löparna Matilda Buske från Falun och Eva Lobenius från Söderköping att hitta rätt stöd.

Bland Vårrusets alla löpare fanns ett riksbekant ansikte – programledaren Sverker Olofsson. Han var inte i Gävle för att springa men däremot testa sportbehåar. Programmet ska visas senare i sommar.

Annons

Konsumentprogrammet Plus som för 22:a året i rad leds av Sverker Olofsson är ute på sommarturné och spelade in ett inslag i Gävle i går.

Eftersom det första programmet på turnén ska handla om motorcyklar, och därmed kan ses som lite gubbigt enligt programledaren, passade det bra med ett kvinnodominerat inslag från Vårruset.

Loppet, som lockar tusentals deltagare varje år, är intressant ur konsumentsynpunkt.

– Nej, jag ska inte springa, jag ska jobba. Jag har sprungit några lopp men jag är en urusel amatör.

Den del av inslaget som filmades när Arbetarbladet var på plats handlade om sportbehåar. Med sin sedvanliga rappa stil och entusiastiska gestikulerande ställde Sverker Olofsson frågor om kupor och behåar som ”trycker in hela paketet”.

– Nu är inte jag rätt person att ha synpunkter på bröst men jag har lärt mig att det finns hjälp att få om man har problem.

– Vi har fått en del brev om sportbehåar och det är en grej som aldrig blir diskuterad. Dessutom har vi två toppinglor som ställer upp som exempel i programmet.

Inslaget, som visas 11 juni, handlar även om motion och sportutrustning i stort.

Mer läsning

Annons